Perustettu 2002
Varasto Suomessa
Toimituskulut alk. 2.9€

Pirunnyrkkisormukset - mitä ne ovat?

Pirunnyrkkisormukset - mitä ne ovat?

 Mikä on pirunnyrkkisormus?


Pirunnyrkkisormus eli puzzlering on sormus, joka koostuu kahdesta tai useammasta limittäisestä renkaasta. Muita nimityksiä ovat Turkkilainen vihkisormus ja haaremisormus.Perinteisissä sormusmalleissa renkaita on 4,6,8 tai 12 kappaletta mutta olemassa on myös malleja, joissa on 2,3,5 tai 7 rengasta. Sormessa ollessaan sormus pysyy hyvin kasassa mutta jos sen ottaa pois sormesta, voi se avautua, jolloin sen joutuu uudelleen kasaamaan.


Pirunnyrkkisormusten historia


Se, mistä pirunnyrkkisormukset ovat alunperin lähtöisin on kiistanalaista tietoa. Joidenkin lähteiden mukaan alkuperäinen valmistusmaa on egypti, toisten mukaan niitä on valmistettu Kiinassa jo 2000 vuotta sitten. Yleisin uskomus kuitenkin on että sormukset ovat kotoisin Arabiasta, jossa ne olisivat olleet alunperin sheikkien vihkisormuksia.
    Tunnetuin legenda pirunnyrkkisormusten alkuperään liittyen on se, että sormus kehitettiin varmistamaan se, että vaimot pysyvät uskollisina miehilleen. Mies antoi vaimolleen sormuksen vihkisormukseksi kertomatta tälle sormuksen ideaa. Jos nainen oli miehelleen uskoton ja otti sormuksen pois sormestaan, uskottiin että hän ei osaisi kasata sormusta ajoissa ja uskottumuus paljastuisi miehelle.
    Nykyisinkin pirunnyrkkisormukset ovat suosittuja kihla- ja vihkisormuksia toimien uskollisuuden symbolina, vaikka sormuksen osaakin kuka tahansa kasata, kun vain opettelee tekniikan.


Korutukun pirunnyrkkisormukset


Meiltä löydät varmastikin Suomen suurimman valikoiman pirunnyrkkisormuksia. Olemme myyneet niitä jo lähes 20 vuotta ja se onkin yksi kaikkien aikojen suosituimmista tuoteryhmistämme.
Materiaaleina sormuksissa on 925-hopea, sekä 14 karaatin ja 18 karaatin kulta. Sormuksissa on aina pitoisuusleima, ja suomalainen nimileimamme. Sormuksia löytyy niin naisille- kuin miehillekin, 2-osaisista 12-osaisiin, kivillä ja ilman.
    925-hopeisissa pirunnyrkkisormuksissa löytyy 2- ja 4-osaista modernimpaa puzzle mallia, 4,6,8 ja 12-osaista perinteistä mallia sekä 5-osaista mallia, jota on koristeltu kirkkailla, punaisilla, sinisillä tai vihreillä lasizirkoneilla. Jälkimmäinen zirkonimalli on eritoten naisten suosiossa, kun taas miehet suosivat usein suurimpia 6,8 ja 12 -osaisia malleja. Jos pirunnyrkkisormukseen haluaa kaiverruksen, ovat modernimmat 2- ja 4-osaiset puzzlemallit siihen hyvä vaihtoehto tasaisen sisäosan ja leveämpin renkaiden ansiosta.
14-karaatin ja 18-karaatin kulta ovat perinteisimmät materiaalit pirunnyrkkien valmistukseen. Monet YK-joukoissa mukana olleet ovat aikanaan tuoneet mukanaan Suomeen pirunnyrkkisormuksia ja ostavat nyt meiltä tilalle uuden sormuksen, jos entinen on hukkunut tai jäänyt liian pieneksi. Kullasta meillä on saatavilla samat mallit kuin hopeassakin. Keltakullan tilalle saa aina valita valkokullan tai ruusukullan samaan hintaan ja saatavilla on myös sormuksia, joissa on yhdistelty näistä kahta tai kolmea samaan sormukseen. Kultaisia pirunnyrkkejä saa myös zirkoneilla, timanteilla, sinisafiireilla, rubiineilla tai vaikka kuukivillä koristettuina. Tilauksesta myös minkä tahansa mallin saa valmistettua myös 18-karaatin kullasta.
    Toimitamme sormukset kasausohjeen kera kauniissa korurasiassa nopealla toimituksella. Varastotuotteet postitetaan samana tai seuraavana arkipäivänä korun tilaamisesta, jos kyseessä on tilaustuotekoko, on toimitusaika 1-2 viikkoa.


Pirunnyrkkisormuksen kasaaminen


Pirunnyrkkisormuksen kasaaminen on suoraan sanottuna haastavaa ja se voi aluksi tuntua jopa mahdottomalta. Kuten monessa muussakin asiassa, harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän pirunnyrkkisormuksessa on osia, sitä vaikeampaa kasaaminen on. 2-osaisen kasaaminen luonnistuu keneltä tahansa mutta jo 4-osainen voi tuottaa kokemattomalle vaikeuksia. Perusidea on se, että renkaista kerätään toisiinsa yhteensopivia pareja, jotka sitten pujotellaan ja painetaan paikoilleen oikeassa järjestyksessä. Toimitamme kaikkien pirunnyrkkien mukana kasausohjeen mutta myös youtubesta löytyy paljon kasausvideoita oman harjoittelun tueksi.
    Tärkeä huomio sormusta kasatessa on se, että sormuksen osia ei pakota mihinkään asentoon tai toistensa läpi väkisin. Tämä saa osat vääntymään ja väärään järjestykseen, mikä vaikeuttaa sormuksen kasaamista entisestään, eikä valmiiksi kasattu sormus ole välttämättä enää kunnolla muodossaan, jos osia on väännelty väkisin. Osat saa kyllä loksahtamaan kohdilleen, kun käyttää malttia ja kasaa osat oikeassa järjestyksessä.


Related Post