Kukka-korut
Suurin osa Korutukun kukka-aiheisista koruista on valmistettu 925-hopeasta ja valikoimassa ovatkin sormukset, riipukset, korvakorut ja rannekorut. Kukkakoruja ostetaan ja käytetään eritoten kesäisin ja hopea vaaleana materiaalina erottuukin kauniisti päivettyneessä ihosta.
Korutukun kukkakorut
Kesä ja kukkakorut kuuluvat yhteen ja se onkin näiden herkkien ja naisellisten korujen parasta sesonkiaikaa. Pääasiassa kukkakorumme on valmistettu 925-eli sterlinghopeasta mutta muutama malli löytyy myös 14-karaatin kullasta valmistettuina. Kukkasormuksia meiltä löytyy useaakin erilaista mallia, joista suosituimpia ovat edelleen jo ainakin 15 vuotta valikoimassa olleet Kukkasormus, jossa kukat kiertävät sormusta seppeleen muodossa, sekä isompi ja näyttävämpi kukkasormusmalli, jota koristavat kauniit päivänkakkarat. Myös ruusujen ystäville löytyy kaunis ruususormus! Sormuksista on saatavilla useita erilaisia kokoja, usein 16mm ja 20mm välillä.
Korvakoruissa löytyy kultaista kukkakorvakorua sekä nappi- että koukkukiinnityksellä. Niitä koristavat myös säihkyvät zirkonitimantit. Hopeasta valmistettuna valikoimassa ovat myös suuret ja näyttävät Kukka – Hopeiset korvakorut, sekä Terälehti – Hopeiset korvakorut, jotka ovat upea lisä vaikka kesäiseen juhla-asuun.
Riipuspuolella meiltä löytyy niin isoa ja näyttävää hopeariipusta, jota koristaa Ruusu, kuin myös herkempää ja sirompaa Kukkariipusta, jota käyttävät niin naiset kuin lapsetkin. Koristeellisemman tyylin ystäville sopii mm. Kelttikukka – Hopeariipus ja jos suosikkimateriaalisi on kulta, löytyy meiltä myös yksi kultainen kukkariipus! Jos taas kaipaat kaunista ja herkkää rannekorua, on Kukka – Hopeinen rannekoru oiva valinta!
Kukkakorujen historiaa
Kukkakoruilla on todella pitkä historia, sillä jo arkeologisissa kaivauksissa on löydetty mm. muinaisten egyptiläisten valmistamia ja käyttämiä kukkakoruja. Räjähdysmäiseen suosioon kukkakorut nousivat Euroopassa 1700- ja 1800-luvuilla, jolloin niin vaate- kuin sisustustyylikin oli erittäin koristeellinen ja romanttinen. Kukkakorut nähtiinkin tuolloin usein rakkauden ja omistautumisen symboleina. Kukkakoruja koristeltiin tuolloin myös värikkäillä jalokivillä, jotta ne olisivat mahdollisimman autenttisen näköisiä. Viktoriaanisella ajalla moraalisten sääntöjen tiukentuessa tunteita ei ehkä ollut soveliasta ilmaista suoraan puhuen mutta niitä ilmaistiin kukilla tai kukkakoruilla, sillä eri kukilla ja niiden väreillä oli kaikilla oma merkityksensä. 1900-luvulla kukat ja kukkakorut olivat suosiossa etenkin hippiliikkeen ollessa voimissaan ja nykyisin ystävänpäiväjuhlinnan paisuessa vuosi vuodelta, ovat sen aikaan suosiossa eritoten ruusukorut.
Erilaisten kukkien symboliikka
Eri kukilla on erilaisia symbolisia merkityksiä ja tässä onkin niistä muutamia:
Muratti symbolisoi kuolematonta sielua ja sitä käytettiin mm. verenvuodon tyrehdyttämiseen.
Kelttiläisen mytologian mukaan siankärsämön tai sen lehtien kantaminen mukana yhdeksän päivän ajan kumoaa sinua vastaan langetetut kiroukset.
Orapihlaja on kelttiläisessä mytologiassa kevään juhlimisen kasvi. Se symbolisoi rakkautta ja suojelusta. Orapihlajat toimivat myös keijujen asuinpaikkana.
Mustaselja on kelttiläisessä mytologiassa naisellisuuden ja jumalattarien symboli ja tärkeä pyhä puu. Puuta oli kiellettyä kaataa tai polttaa. Puun kukista ja lehdistä tehtiin viiniä, jota nautittiin eritoten Samhainin aikaan.
Ruusut symbolisoi vahvoja ja omavaraisia naisia menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.
Esikko symbolisoi turvaa ja suojelusta. Niitä istutettiin kotien ovien lähettyville houkuttamaan keijuja siunaamaan koti ja sen asukkaat suojaavilla loitsuilla.
Päivänkakkarat symbolisoivat viattomuutta ja puhtautta.
Pihlaja on yksi erityisesti kelttien pyhistä puista. Pihlaja symbolisoi kuolemaa ja uudelleensyntymää ja niitä istutettiin usein hautapaikoille suojelemaan kuolleita pahoilta hengiltä
Kelttiläisen uskomuksen mukaan kukkaseppeleen kantaja pystyi puhumaan ainoastaan totta.
Tammi symbolisoi totuutta, rohkeutta ja viisautta.
Kelttiläisessä mytologiassa niittyjen ja puutarhan kukkia, etenkin krysanteemeja pidettiin keijujen kohtauspaikkoina.