Pääkallo-korut
Toiset kammoksuvat pääkalloja eivätkä voisi kuvitellakaan kantavansa sellaista, toiset taas pitävät niitä esteettisinä, eivätkä haluaisi muunlaisia koruja käyttäkään. Jälkimmäisille meiltä löytyykin kattava valikoima upeita pääkalloaiheisia koruja niin kaulalle, ranteeseen, sormiin kuin korviinkin!
Materiaaleina pääkallokoruissamme ovat 925-hopea, 14-karaatin kulta ja osassa lävistyskoruista myös akryyli. Tilaa siis upea pääkallokoru itsellesi tai lahjaksi!
Pääkallokorujen historiaa
Pääkallo symbolisoi kuolemaa, kuolevaisuutta, rappiota ja vaaraa. Pääkallokoruilla on pitkä historia, niitä on käytetty paljon jo yli viisisataa vuotta, sillä ne yleistyivät räjähdysmäisesti 1500-luvulla Memento mori -korujen tullessa suosioon yläluokan keskuudessa. Memento mori on latinaa ja tarkoittaa ’’muista kuolevaisuutesi’’ tai ’’muista kuolevasi’’. Pääkallokoruja valmistutettiin muistuttamaan siitä, että elämää kannattaa elää hurskaasti, sillä koskaan ei tiedä, milloin kuolema koittaa.
Viktoriaanisella ajalla pääkallokorut alkoivat muuttaa merkitystään, sillä tuolloin niitä alettiin käyttää enemmänkin menehtyneiden rakkaiden muistoksi. Usein kullasta valmistettuihin koruihin kaiverrettiin mm. menehtyneiden kuolinpäivä.
1900-luvulla, etenkin 70- ja 80-luvuilla rockin vallankumouksen kulta-aikoina etenkin hopeiset pääkallosormukset yleistyivät niin bändien ja fanien keskuudessa, kuin myös esimerkiksi moottoripyöräilijöillä ja rikollisjärjestöillä. 90-luvulla taas goottikulttuuriin kuuluivat vahvasti viktoriaanisen ajan henkiset koristeelliset pääkalloriipukset ja muut korut. Yhä nykyisinkin pääkallokorut ovat olennainen osa useaa erilaista alternative tyyliä.
Korutukun pääkallokorut
Korutukussa on suuri valikoima pääkallokoruja, joten löydät niiden joukosta varmasti itsellesi sopivan version!
Hopeisissa pääkallokoruissa meillä on erityisen paljon pääkallosormuksia, joista kaikista on saatavilla useampaa eri kokoa, yleensä 18mm:stä aina 24mm:iin saakka. Suosituimpia näistä ovat erityisesti Mustanaamio-, Viikinkikallo- ja Pääkallot- hopeasormus, joita onkin lähetelty lukuisia kappaleita ympäri Suomen. Suosittuja ovat myös hopeiset pääkalloranneketjut, joita löydät meiltä kolme erilaista. Ehdoton suosikki hopeisista pääkallokoruistamme on kuitenkin Herttakuningas – hopeariipus, joka sopii erityisen hyvin yhteen hopeisen pääkalloketjun kanssa. Ja jos hopea ei ole sinulle mieluisa materiaali, löytyy sekä riipusta, että kaulaketjua myös 14-karaatin kultaisena, suomalaisen kultasepän huolellisesti valmistamana versiona!
Kultaisena löytyy vielä edellä mainitun herttakuninkaan ja kalloketjun lisäksi myös perinteisempää pääkalloriipusta, sekä kultaiset pääkallokorvakorut sekä nappi- että koukkuversiona. Ne ovatkin Korutukun suosituimmat pääkallokorut naisten keskuudessa hopeisen korpinkalloriipuksen lisäksi.
Löydät meiltä pääkalloaiheisena myös muutamia venytyskoruja korviin, jotka on valmistettu korvalle miellyttävästä ja allergisoimattomasta akryylista. Oli valintasi pääkallokorujemme joukosta mikä tahansa, toimitamme sen perille muutamassa arkipäivässä tilauksen tekemisestä. Toimitamme mielellämme myös isompia määriä tukkuhintaan!
Pääkallon symboliikka
Pääkallo voi symbolisoida useampaa eri asiaa, näistä ehdottomasti yleisin on luonnollisestikin kuolema ja kuolevaisuus, sillä pääkallo onkin tunnistettavin osa, joka ihmisestä kuollessa jää jäljelle pehmeämpien kudosten maatuessa. Pääkallo symbolisoi yleisesti myös vaaraa, etenkin yhdistettynä kallon alla oleviin ristikkäisiin sääriluihin. Tämä symboli on ollut käytössä mm. merirosvoilla ja nykyisin se on käytössä mm. kemikaalipakkauksissa, jotka ovat välittömästi vaarallisia, eli ne voivat tappaa pieninäkin annoksina tai aiheuttaa esimerkiksi syöpää. Kelttikulttuurissa pääkallon uskottiin säilyttävän kuolleen omistajansa sielun ja siksi niistä pidettiinkin hyvää huolta. Viikinkikulttuurissa taas kuolleen vihollisen kalloa saatettiin käydä juoma-astiana ja sitä kautta vihollisen voimien uskottiin siirtyvän juojalle. Meksikolaisessa kulttuurissa kallo taas symbolisoi elämää ja uudelleensyntymää ja kallo onkin suuressa osassa heidän Dia de los muertos juhlissaan.
Monissa itämaisissa kulttuureissa pääkallo puolestaan symbolisoi älyä ja elinvoimaa.