Kantasormukset
Korutukun valikoimasta löydät muutaman kymmentä erilaista kantasormusta. Suurimmassa osassa materiaalina on 925- eli sterlinghopea, muutamia poistomalleja löydät myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuina.
Osassa kantasormuksista on valmiina kuvio mutta monet malleista ovat myös pinnaltaan sileitä. Hienoja sellaisenaan mutta toisaalta mahdollistavat sen, että niihin voi kaivertaa mitä asiakas haluaa. Kantasormus on hyvä ja ajaton valinta myös lahjaksi.
Mitä kantasormuksiimme voi kaivertaa?
Hopeiset sileät kantasormuksemme Vellamo, Tapio, Ahti, Ukko ja Rauni ovat omiaan kaiverruksia ajatellen. Timanttiterällä tehty kaiverrus on tarkka ja kestävä.
Suosittuja kaiverrusaiheita kantasormuksissa ovat olleet oman kunnan tai maakunnan vaakunat, oman suosikkijoukkueen tai bändin logo sekä sormuksen kantajan omat nimikirjaimet. Jotkut ovat halunneet sormukseen kaiverrettavaksi kantamansa sairauden nimen (esim. diabetes) ensihoitohenkilökuntaa varten ja toiset syntymäaikansa tai henkilötunnuksensa.
Kantasormukset ovat myös hyvä vaihtoehto erilaisille harrasteryhmille, tai työporukoille, jotka haluavat yhtenevät korut. Olemme kaivertaneet sormuksia mm. useille moottoripyöräkerhoille heidän omalla logollaan, sekä sukuseuroille suvun vaakunalla.
Älä siis epäröi ottaa yhteyttä, mikäli harkitset kantasormusta kaiverruksella. Olemme pystyneet toteuttamaan lähestulkoon jokaisen asiakkaan toivomat kaiverrukset, oli kyseessä sitten teksti, logo tai kuva. Kaiverrusasioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: asiakaspalvelu@korutukku.net Tutustu myös Kaiverrusinfo -sivuumme.
Kantasormusten historiaa
Nykyisin kantasormuksia käytetään näyttävänä ja omaan persoonallisuuteen sopivana asusteena. Niillä on kuitenkin pitkä ja tärkeä historia ja niiden merkitys onkin ennen ollut paljon suurempi kuin toimia pelkkänä koruna osana kantajansa tyyliä.
Kantasormukset polveutuvat sinettisormuksista, jotka olivat aikanansa kantajansa henkilökohtainen allekirjoitus, jota pidettiin monesti luotettavampana, kuin varsinaista kirjoitettua allekirjoitusta. Sinettisormus painettiin saveen tai vahaan, jolloin se jätti painaumana sormuksen kantaan kaiverretun yksilöllisen kuvion, yleensä sukuvaakunan, johon oli lisätty jokin kantajan henkilökohtainen kuvio symboloimaan sitä, että kenelle sormus henkilökohtaisesti kuului. Sormus haudattiin kantajansa mukana, tai jopa tuhottiin, että sitä ei väärinkäytettäisi oikean omistajan kuoleman jälkeen.
Kanta- tai sinettisormuksia alettiin käyttää jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Alkuun ne valmistettiin norsunluusta tai pehmeähköistä kivistä, kunnes pronssikaudella ne siirryttiin valmistamaan metalleista, lopulta myös hopeasta ja kullasta, jotka ovat yleisimmät valmistumateriaalit tänäkin päivänä. Keskiajan jälkeen sormuksista tehtiin aina vain koristeellisempia ja niihin lisättiin myös jalokiviä. Arvokkuutensa vuoksi niitä ovat käyttäneet etenkin eri kuningashuoneiden jäsenet, muut aateliset ja yläluokka.
Nykyisin kantasormusten tunnettuja käyttäjiä ovat mm. vapaamuurarit ja erilaiset moottoripyöräkerhot. Joillain vanhoilla suvuilla on myös käytössään sukupolvelta toiselle periytyneitä vanhoja sinettisormuksia. Vaikka sinettisormuksen sinetti ei nykyisin kelpaakaan viralliseksi allekirjoitukseksi, ovat ne silti upeita asusteita kenen tahansa käyttöön ja itse suunnitellulla kaiverruksella siitä saa myös uniikin kappaleen, kuten entisaikojenkin sormukset olivat.
Sormuksen koon valitseminen
Sormuksen tilaaminen internetistä ja oikean koon valitseminen voi tuntua haastavalta mutta siihen löytyy onneksi useampia eri apukeinoja. Meillä ilmoitettu sormuksen koko on sormuksen sisähalkaisija millimetreinä. Jos haluat ilmaisen sormusmitan, lähetämme sinulle sellaisen! Ota yhteyttä: asiakaspalvelu@korutukku.net
Jos tilaamisella on kiire, etkä malta odottaa mitan saapumista on helpointa koko on selvittää silloin, jos sinulla on olemassa jokin entinen sormus, jonka sisähalkaisijan voit mitata viivottimella. Jos olet ostamassa sormusta samaan sormeen johon entinen mahtuu hyvin, on oikea koko mittaustulos. Jos aikomasi sormus tulee eri sormeen, kannattaa mallailla entistä sormusta niihin ja valita n. 1-2mm pienempää/isompaa sormusta tarpeen mukaan. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että jos olet valitsemassa itsellesi esim. isokokoista kantasormusta, tulee valita noin 1mm suurempi sormus, kuin mitä kapeammassa perusmallissa.
Jos entistä sormusta ei löydy, antaa varmimman tuloksen sormen koon mittaaminen kultasepänliikkeessä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, sormuskoon voi selvittää sormen ympärysmitan avulla. Ohjeet siihen löydät täältä: Koko-opas
Mikäli koko ei satu kerralla oikein, vaihdamme sen mielellämme oikeankokoiseen!